Satu Sallamaa

Tuotanto

Unelmia on kolmen biisin promo-cd, läpileikkaus siitä, mitä Satu Sallamaan repertuaariin kuului kesällä 2004.

Unelmia CD:n biisinäytteet:

Puoli ikuisuutta
Pimeässä
Näkymätön

Levyn aloittaa Puoli ikuisuutta, joka oli toisenlaisena sovituksena mukana jo Kamomillan ohjelmistossa. Aluksi R.E.M. -henkinen sovitus muuttui uudella levyllä suoraviivaisemmaksi. Sanoituksen tilanne on tuttu monelle parisuhteen kiemuroita elävälle.

Toisena kuullaan bossanova-vaikutteinen Pimeässä, jota voi pitää sanoituksen osalta jatko-osana edelliseen kappaleeseen. Kuullaan, kuinka lähtö ei onnistunutkaan; tuli vain jäätyä ja odotettua, että unelmat alkaisivat toteutua.

Levyn päättää Näkymätön. Saiki Tanaben sovituksessa rosoinen kitara tavoittelee funkahtavia sävyjä ja uhkaava vaanija kohtaa vahvan naisen, joka on valmis puolustamaan itseään. "Based on a true story", kuten amerikkalainen sanoisi.

Mukana Unelmia -levyllä olivat mm. nuori pianistilahjakkuus Petri Somer, joka soittaa useiden pohjoismaisten kärkiartistien kokoonpanoissa sekä viime vuosina koti- että ulkomailla mainetta niittäneessä The Giant Leap-yhtyeessä. Rummuissa kuullaan Juha Tannista, joka on niin ikään usein nähty vieras eri solistien yhtyeissä sekä tanakka roots-rumpali Keystone Cops -bändissä. Bassossa vieraili Ari Sievälä.

Satu Sallamaa aloitti kesällä 2006 harjoitukset ja keikkailun uuden trion kanssa. Vanhat kappaleet sovitettiin uudelleen, mukaan tuli runsaasti uutta, kiinnostavaa materiaalia ja syntyi puoliakustista groovepoppia. Kokoonpano, jossa soittivat Arto Huhtanen (piano), Jukka Salmi (basso) ja Mikko Mattila (perkussiot), julkaisi Peloton promo- cd:n marraskuussa 2006.

Peloton CD:n biisinäytteet:

Sydän itkee
Kultainen pallo
Pieniä ihmeitä

Maaliskuussa 2008 julkaistiin sarjassa seuraava cd nimeltään Pintaa syvempää ja yhtye alkoi esiintyä keikoilla nimellä Satu Sallamaa Combo. Levy kurkotti yhä pidemmälle grooven suuntaan ja taitavien muusikoiden käsissä taipuivat niin soulahtavat kuin kuubalaisetkin rytmit. Pianisti Arto Huhtanen, basisti Joonas Almila, kosketinsoittaja, perkussionisti Mikko ”El malo” Mattila ja perkussionisti Mikko "El presidente" Koivisto veivät keikkakokemuksen ja huolellisen sovitustyön myötä kappaleita uuteen suuntaan. Taustalaulajana vieraili edelleen Petri Somer ja saksofonistina sekä huilistina suosittu sessiomuusikko Pasi Puolakka.

Biisinäytteet Pintaa syvempää cd:ltä:

Tavallista elämää
Et sinä
Palautuspisteeseen